Arsen Iljitsj Asanisjvili

Arsen Iljitsj Asanisjvili
Voornaam Arsen
Patroniem Iljitsj
Achternaam Asanisjvili
Geboortedatum 1911
Geboorteplaats Kvemo - Matsjchaani, Signachski rayon
Overlijdensplaats Fort St. Aagtendijk, Beverwijk
Overlijdensdatum vrijdag 20 april 1945
Begraafplaats Russisch Ereveld, Leusden

In 2010 lukte het Remco Reiding om de toen 68-jarige dochter van Arsen Asanisjvili, Dali, in Tbilisi op te sporen. De zoektocht naar Dali maakte onderdeel uit van de zoektocht naar familieleden van de 865 op dit Ereveld begraven Sovjetrussische soldaten. (Website www.russisch-ereveld.nl)

Dali is geboren, nadat haar vader was opgeroepen voor dienst in het Rode Leger. Zij heeft haar vader nooit gekend. Haar moeder overleed, toen Dali 18 jaar was.

Op 20 april 2012 heeft Dali Fort St. Aagtendijk bezocht, alwaar een herdenkingsplechtigheid werd gehouden ter nagedachtenis aan de 15 Georgiërs die daar precies 67 jaar eerder werden doodgeschoten en vier Georgische soldaten die eerder omkwamen. Zie fotoserie van Leo Tillmans

Op 21 april heeft mevrouw Dali Asanisjvili het Russisch Ereveld in Leusden bezocht, waar Arsen met 14 andere in Beverwijk omgebrachte Georgiërs begraven is. De Georgiërs liggen als onbekende Sovjetsoldaat begraven, omdat onbekend is wie zich in welk van de vijftien graven bevindt.

IMG_0212.jpg