Harry Veringa

Harry Veringa
Voornaam Henri Gerardus
Achternaam Veringa
Geboortedatum 17 januari 1897
Geboorteplaats Amsterdam
Overlijdensplaats Rangoon
Overlijdensdatum vrijdag 4 december 1942

 

 

Op de foto Harry Vering, zijn vrouw A. de Nennie, hun kinderen en oma.

 

 

Henri Gerardus Veringa volgde de kweekschool in Beverwijk en is na zijn trouwen onderwijzer geworden in Den Haag. Hij heeft in die jaren nog twee aktes voor wiskundevakken gehaald zodat hij ook les kon geven op HBS en Gymnasium en leraren voor de drie laagste klassenkon opleiden.
In 1927 is hij met vrouw en vier kinderen naar Nederlands Indië, door de missie, uitgezonden. Op 27 juni 1927 vertrok hij aan boord van de Patria van Rotterdam naar Nederlands Indië. Hij heeft daar ongeveer 1½ jaar voor de missie op Batavia gewerkt en zwaaide daarna over naar het Gouvernement te Batavia. In periode augustus 1934 - juni 1935 is hij met het gezin in Nederland met verlof geweest. In juli 1935 keerde zij weer terug naar Indië waar hij vanaf augustus1935 te werk werd gesteld in Malang Oost Java.
Tijdens de inval van de Japanners werd hij geïnterneerd in Bandoeng West Java. In maart 1942 is hij op transport gesteld naar Rangoon waar hij in Japans-gevangenschap is overleden. De rest van de familie werd ook op transport gezet maar overleefden de gevangenschap allen en kwamen in maart-mei 1946 weer bij elkaar in Den Haag.

In 2002 is er een nieuwe website geopend van de oorlogsgravenstichtingop site www.ogs.nl
In het slachtofferregister komt Henri Gerardus Veringa ook voor.

Referentienummer: 67

Bron:  http://www.veringa.org/Stamboom/persons/person1253.html  (niet meer bereikbaar)

Zijn naam komt voor op de plaquette in de hal van de Bisschoppelijk Kweekschool aan de Baanstraat in Beverwijk.