Anthonie Willem Bremmers

hart

Herdenk Anthonie Willem Bremmers door hem in uw hart te sluiten.

In het gastenboek kunt u uw persoonlijke boodschap opnemen.

Anthonie Willem  Bremmers
Voornaam Toon
Achternaam Bremmers
Beroep Sergeant OVW 4-6 RI
Geboortedatum 18 januari 1920
Geboorteplaats Schagen
Overlijdensplaats Pemalang
Overlijdensdatum zondag 27 februari 1949
Begraafplaats Pekalongang, ereveld Tjandi.

 

 

 

Foto van zijn bidprentje blz. 39 "Voor Orde en Vrede".

 

Na zijn lagere schooltijd vertrok Toon met zijn familie van Schagen naar Beverwijk waar zijn vader zich als notaris vestigde in Beijerlust, Velserweg 16. In 1946 voltooide hij zijn studie als chemisch laborant. Hij had geen zin om verder te studeren of een baan te zoeken en dus melde hij zich in 1947 aan als vrijwilliger voor uitzending naar Nederlands-Indië. Hij had belangstelling voor het land en hoopte dat hij er na de oorlog een bestaan kon opbouwen omdat hij in Nederland zijn draai niet kon vinden. 

 Toon was OVW'er (oorlogsvrijwilliger) met legernummer 200118015 ingedeeld bij de Koninklijke Landmacht als sergeant van Stafcie bij het 4e bataljon van het 6e Regiment Infanterie "De Bokkenrijders". Hij sneuvelde tijdens een patrouilletocht door een vijandige kogel. Zijn begrafenis vond de volgende dag plaats op het Ereveld Tjandi in Pekalongang. Later is hij herbegraven op het Nederlands ereveld Candi te Semarang.

Tekst uit het boekje: "Voor Orde en Vrede", herinnering en herdenking. Samengesteld door de heren H.C van Bugnum, G.W. Groen, D.J. Pletting en J.Th. Leeuw.

 

Zie ook de website van de oorlogsgravenstichting www.ogs.nl

Zijn naam leeft voort op het Indië-monument en in de naamgeving (raadsbesluit 16 mei 1950) aan de Bremmersstraat in Beverwijk. Zie "Een straatje om in Beverwijk" van Jan van der Linden.

 

Genealogische gegevens.

Toon was ongehuwd.

De ouders van Toon zijn Joseph Hubertus Bremmers, geboren Roermond 01-02-1888, overleden. Huwde Sint Jansteen 22-10-1918 Adriana Wilhelmina Maria Schets, geboren Oosterhout 15-02-1891, overleden.