Albertus Juckers

hart

Een persoon heeft Albertus Juckers in het hart gesloten.

In het gastenboek kunt u uw persoonlijke boodschap opnemen.

Albertus Juckers
Voornaam Bertus
Achternaam Juckers
Geboortedatum 20 augustus 1919
Geboorteplaats Leeuwarden
Overlijdensplaats Ammendorf
Overlijdensdatum dinsdag 19 december 1944
Begraafplaats Driehuis, Westerveld

 

 

Foto van Bertus Juckers.

 

 

 

Zijn naam is vermeld op de bronzen plaquette die ligt bij de papierfabriek van Crown - van Gelder in Velsen-Noord.

 

Bertus werd in 1942 opgeroepen voor de Arbeitseinsatz. Hij werd tewerkgesteld bij Hoesch AG in Dortmund van 25 juni 1942 tot 5 mei 1943. Zie document ITS 70599200. Of Bertus niet teruggekeerd is van een verlofperiode is niet bekend.

 

Gedeporteerd naar Duitsland als slachtoffer van de razzia van Beverwijk en Velsen-Noord van 16 april 1944. Voor meer informatie over Bertus Juckers zie de website:  www.razziabeverwijk.nl

Mislukte "Aktion Silbertanne" aanslag op de vader van Bertus
Het telexboek van de politie Haarlem meldt het volgende:
Op 9 april 1944 te Velsen(N), gemeente Velsen, is een moordaanslag gepleegd op Johan Filip Juckers, geboren te Leeuwarden op 13 april 1893. Beroep bankwerker, wonende Velsen(N). Melklaan 43, die voor zoover bekend geen lid eener politieke partij is. Om ongeveer 23:30 stopte voor zijn woning een blauwe eenigszins gestroomlijnde auto, waarin twee mannen gezeten waren. Toen Juckers na het aanbellen de deur opende, werden twee schoten op hem gelost, waarvan er een hem in het hoofd trof. Hij is zwaar gewond overgebracht naar het Roode Kruis ziekenhuis te Beverwijk. Na de daad is de auto weggereden vermoedelijk naar Beverwijk. De Kapitein Corpschef Politie Velsen verzoekt opsporing, aanhouding en voorgeleiding daders, alsmede in beslagname van de auto. Pas later zou blijken dat de SD achter deze aanslag zat.