Johannes Maria Schoorl

hart

Herdenk Johannes Maria Schoorl door hem in uw hart te sluiten.

In het gastenboek kunt u uw persoonlijke boodschap opnemen.

Johannes Maria Schoorl
Voornaam Jan
Achternaam Schoorl
Beroep Landbouwer
Geboortedatum 30 april 1926
Geboorteplaats Assendelft
Overlijdensplaats Medan
Overlijdensdatum maandag 1 augustus 1949
Begraafplaats Ereveld Leuwigajah/Cimahi, vak I, nr. 431.

 

 

 

Foto J.M. Schoorl. Bron www.ogs.nl

 

 

Dienstplichtig soldaat, legernummer 260430113, van 1-4-2- Regiment Infanterie. Hij is gesneuveld. Bron: Jack Kooistra "Laatste bericht" Landmacht blz. 330.

Op zijn bidprentje is onder meer het volgende opgenomen: Jan is aan bekomen verwondingen overleden in het militair hospitaal te Medan (Sumatra) op 1 Augustus 1949, voorzien van de laatste H. Sacramenten. Jan ging op verlof. Het convooi werd plotseling verradelijk beschoten. Zwaar gewond werd hij het militair hospitaal binnengebracht. Daar heeft hij izch met volle onderwerping aan Gods H. Wil klaar gemaakt oor de eeuwige thuisvaart, want menselijke hulp kon niet meer baten. Als al zijn kameraden had Jan gehoopt binnen enkele maanden thuis te zijn. De familie telde reeds de dagen. Heet zou feest worden.... O.L. Heer riep hem echter op voor een beter leven. Als zijn Aalmoezenier ben ik er van overtuigd, dat zijn papieren in orde waren. Het was een beste kerel - een dapper soldaat - een goed kameraad en trouw aan zijn H. Geloof. Zijn dierbaren beminde hij met grote liefde.  etc.

Jan woonde Kagerweg 8, gemeente Assendelft, 500 meter van de gemeentegrens met Beverwijk. Zijn jeugd en sociale leven speelde zich af in Beverwijk. Daarom is hij op deze website opgenomen.

 

Zie ook    www.ogs.nl

Zijn naam is niet vermeld op het Indië-monument.

 

Genealogische gegevens.

Joop was ongehuwd. Zijn moeder oveleed toen hij 2 jaar was.

De ouders van Joop zijn Adrianus Schoorl, geboren Assendelft 23-05-1896, overleden. Huwde Wijk aan Zee en Duin 29-05-1923 Marijtje van Eerden, geboren Wijk aan Zee en Duin 05-03-1899, overleden Assendelft 22-10-1928.