Franz Schermoly

hart

Herdenk Franz Schermoly door hem in uw hart te sluiten.

In het gastenboek kunt u uw persoonlijke boodschap opnemen.

Voornaam
Achternaam Schermoly
Beroep Bootsmaat (Onder Officier)
Geboortedatum 17 maart 1923
Geboorteplaats Limburg an der Lahn
Overlijdensplaats Velsen
Overlijdensdatum zondag 15 juli 1945
Begraafplaats Ysselsteyn. Duitse militaire begraafplaats

 

 

 

 

 

Franz Schermoly maakte deel uit van het Duitse legeronderdeel dat verplicht werd mijnen te ruimen. Er is geen aanwijsbare doodsoorzaak vastgelegd.

Franz werd begraven op begraafplaats "De Biezen" Santpoort-Noord. Op 28-04-1948 werd zijn lichaam herbegraven op de Duitse militaire begraafplaats in Ysselsteyn (Limburg) Block CU Reihe 4 Grab 88.


 

Het onderstaande van www.anderetijden.nl  daar vindt u ook een documentaire over dit onderwerp.
In de loop van september 1945 verandert er het een en ander. Na de capitulatie verblijven in Nederland zo’n 120.000 Duitse militairen in Engelse en Canadese krijgsgevangenschap. Overeengekomen is dat zo’n 7000 Duitse genisten en militairen van de Kriegsmarine in Nederland achterblijven. De rest gaat terug naar Duitsland. De Duitse krijgsgevangenen die achterblijven worden ingezet voor het ruimen van mijnen. De Engelsen en Amerikanen hadden bedacht dat het formeel geen krijgsgevangenen waren maar ‘Surrendered Enemy Personnel’ (SEP) of Disarmed Enemy Forces (DEF) of wel ‘ontwapende vijandelijke militairen’. Volgens de geallieerden bestaat Duitsland als staat niet meer. Na de onvoorwaardelijke overgave zijn de internationale verdragen volgends de geallieerden niet meer op Duitsland van toepassing. Dat betekent dat de gevangen genomen Duitse soldaten als arbeidskracht kunnen worden ingeschakeld. Ze kunnen zelfs gevaarlijk werk te doen krijgen, waar krijgsgevangenen volgens de Conventie van Genève niet aan blootgesteld mogen worden. Veel van deze krijgsgevangenen hadden eerder nog nooit van hun leven een mijn in handen gehad of zelfs gezien.

 

Op onderstaande websites treft u informatie over de begraafplaats in Ysselsteyn aan.

Zie:    wikipedia.org      www.liberationroute.nl    www.tracesofwar.nl     Zuidfront Holland     

 

Zie ook www.findagrave.com

Terug naar Na-oorlogse slachtoffers.

 

Genealogische gegeven.

Onbekend.