Duifje Druijf-Cohen

hart

4 personen hebben Duifje Druijf-Cohen in hun hart gesloten.

In het gastenboek kunt u uw persoonlijke boodschap opnemen.

Voornaam Duifje
Achternaam Cohen
Geboortedatum 21 januari 1911
Geboorteplaats Amsterdam
Overlijdensplaats Auschwitz
Overlijdensdatum woensdag 15 november 1944

 

 

 

 

 

Voor het toenmalige woonhuis van de familie Stratman aan de Bankenlaan 58 te Beverwijk op 16 april 2014  Stolperstenen gelegd voor Hendrik Stratmann, Benjamin Druijf, zijn vrouw Duifje Druijf-Cohen en hun 9-jarig dochtertje Lena Druijf.

 

Uit het dagrapport van de gemeentepolitie Velsen blijkt dat de familie Druijf samen met Hendrik Stratmann op vrijdag 31 maart 1944, 02.00 uur opgesloten is in een politiecel.

Hendrik had de Joodse familie Druijf in zijn huis aan de Bankenlaan onder laten duiken. Deze familie bestond uit Benjamin Druijf, zijn vrouw Duifje Druijf-Cohen en hun 9-jarig dochtertje Lena Druijf.

Hendrik werd apart in een cel opgesloten met een andere arrestant. De familie Druijf bij elkaar in één cel. Op 1 april 1944 te 09.00 uur, zijn de de arrestanten door Jager en Roosendaal op transport gesteld naar S.D. Amsterdam.

Bron: opgesteld met medewerking van Guus Hartendorf.

 

Van Kamp Westerbork hebben wij het volgende vernomen:

Het gezin Druijf is op 6 april 1944 in kamp Westerbork aangekomen en ondergebracht in barak 67 (strafbarak). Ze zijn als gevangenen (Häftling) op 19 mei 1944 op transport gesteld naar Auschwitz. Dochter Lena is na aankomst in Auschwitz op 22 mei 1944 vermoord, moeder Duifje is volgens na-oorlogse getuigenissen aan tyfus gestorven op 15 november 1944. Ik vermoed dat Benjamin de evacuatietocht vanuit Auschwitz naar uiteindelijk Mauthausen heeft overleefd, maar na de bevrijding op 10 mei 1945 aan uitputting overleden is.

Terug naar het Joods gedenkteken Breestraat Beverwijk

Terug naar het Joods namenmonument Duinrust Beverwijk