Wilhelmus Johannes Hansen

hart

Herdenk Wilhelmus Johannes Hansen door hem in uw hart te sluiten.

In het gastenboek kunt u uw persoonlijke boodschap opnemen.

Wilhelmus Johannes Hansen
Voornaam
Achternaam Hansen
Beroep Timmerman
Geboortedatum 17 november 1899
Geboorteplaats Arnhem
Overlijdensplaats Velsen, Hoogoventerrein.
Overlijdensdatum vrijdag 27 november 1942

 

 

 

Persoonskaart archief Amsterdam.

 

 

Wilhelmus woonde met zijn vrouw en twee zonen op het adres Reinier Claeszenstraat 54hs Amsterdam.

Op 27 november 1942 werkt hij voor de buitenfirma NV Gewapend Betonbouw "De Kondor" uit Amsterdam op het Hoogoventerrein in de buurt van de watertoren als plotseling het luchtalarm afgaat en er bommen vallen in zijn onmiddelijke nabijheid. De watertoren waarop de Luchtberschermingsdienst een uitkijkpost had werd volledig vernield (Hoogovens 1918-1968 blz. 507).

Vijf personen, waaronder Wilhelmus, overleven dit bombardement niet. Omdat het drie medewerkers zijn van buitenfirma's, en twee dienstplichtige Rijksduitsers zijn zij niet vermeld op het Hoogovenmonument aan de Wenckebachstraat.

Bij buitenfirma "Gebr. Bilder", metselaars uit IJmuiden was in dienst  Hendrikus Arnoldus Linders. Bij buitenfirma NV Gewapend Betonbouw "De Kondor" uit Amsterdam was in dienst Wilhelmus Johannes Hansen en Willem Geijs. Kapper Erich Wilhelm Steinhäuser uit Alkmaar en Rijstpeller Fritz Paul Ernst Steffens uit Zaandam werden als Rijksduitser verplicht om dienst te nemen bij de LBD, de Luchtbeschermingsdienst. (Zie ook: archief Tata Steel TaCoHo2162).

 

Terug naar:  Bombardementen op Velsen

 

 

Genealogische gegevens.

Wilhelmus huwde Amsterdam 26-06-1924 Maaike Trommel, geboren Leiden 21-02-1893, overleden Egmond Binnen 16-06-1964. Dochter van Willem Trommel en Lydia Hartman.

De ouders van Wilhelmus zijn Johannes Hansen en Cornelia Maria Derks.