Gastenboek

« 1 2 3 4 5 »
Mbt Maartje Schoen-Reijne - de mogelijke reden dat zij in Ravensbrück verbleef was vermoedelijk vanwege geloofsovertuiging. Van haar echtgenoot Willem Schoen was bekend dat hij een overtuigd Jehova-getuige was.
Pieter Hartog
24 feb.
Jan Berghuis sneuvelde op 12 mei 1940 in Valkenburg ZH. Hij ligt daar begraven op de militaire Erebegraafplaats. Ik verzorg samen met de Oorlogsgravenstichting infobordjes bij de graven.
In dat verband zoek ik contact met familieleden.
Vader: Johannes Berghuis Moeder: Magdalena Overdorp Echtgenote: Lammigje de Vries
Wie kan mij in contact brengen met geïnteresseerde familieleden?
Herman Dijkhuizen
28 jan.
Wat een mooie site, en fijn dat er een gastenboek is om een bericht achter te laten. Mijn bijdrage over mijn achterneef Maarten Leendert Noordzij (1925-1944) voor de website van de Oorlogsgraven Stichting is hier ook opgenomen! Heel fijn, degene dit dit geplaatst heeft wordt heel erg bedankt. Mijn oudoom Piet Noordzij en oudtante Jansje Harlaar kwamen beiden uit vissers families die zich na de aanleg van het Noordzee kanaal in IJmuiden vestigden. Door de aanleg van de Atlantikwall moest het gezin met hun enig kind Maarten evacueren. Ze vonden een huis in de buurt van Tiel. Daar raakten Piet en Maarten betrokken bij het verzet na operatie Market Garden. Maarten verdween na arrestatie. Zijn lot is tot op heden onbekend. Hopelijk worden zijn resten ooit gevonden. Vermist is erger dan dood, wordt wel eens gezegd. Dat gold zeker voor mijn oudoom en oudtante, of opa en oma Noordzij zoals ik ze noemde. Ik had in 2019 de eer om te mogen vertellen in het programma Kruispunt (nog te zien via deze link. Het verhaal over Maarten zit in het 2e deel van de uitzending. https://www.npostart.nl/KN_1709702). Zodat het verhaal van Maarten Noordzij niet vergeten wordt.
Nelleke van Eck
23 jan.
Ik ben een zoon van Johannes van der Kolk, zijn oudste broer was Cor, ik ben tijdens een vakantie in Thailand op de begraafplaats gaan kijken / zoeken of ik het graf van mijn oom kon vinden. Je kon het geen zoeken noemen want hij was zo gevonden. Ik heb het geluk gehad deze ervaring met mijn vader te kunnen delen. Een heel bijzondere ervaring, na al die jaren een perfect onderhouden begraafplaats. Ook het oorlogsmuseum bezocht. Er zijn verschrikkelijke dingen gebeurd. Wij hebben ook een treinrit gemaakt waar mijn oom aan gewerkt zou hebben. De oude bielzen lagen er nog na vervanging door nieuwe.
John van der Kolk
23-12-20
Vanaf 17 december 2020 wonen wij op de Pieter Weijstraat 1 in Santpoort-Zuid.
Nico Tromp
29-11-20
De Stichting Herdenking Militaire Erehof 's-Gravenhage is op zoek naar familie van Cornelis Hendricus van den Bos, geboren 10 november 1905, gesneuveld op 10 mei 1940. Hij behoorde tot 3-III Depot Cavalerie. Om 04:15 uur werd de kazerne gebombardeerd waarbij hij zwaar gewond werd. Hij werd overgebracht naar het nabij gelegen Bronovo ziekenhuis. Daar overleed hij. Hij is begraven op het Militaire Erehof in Den Haag.
Zie onze website www.oorlogsgravendenhaag.com

Dus bent u familie van Cornelis Hendricus van den Bos stuur even een email naar militaireerehof@gmail.com
Ton Bos
Voorz.Stichting Herdenking Militaire Erehof 's-Gravenhage
A.J.F. Bos
15-10-20
Lodewijk Grapendaal was mijn opa. Helaas heb ik hem nooit gekend allleen van een foto die op het dressoir bij mijn oma stond. Weet zeker dat mijn opa dapper was en voor mij ook een held. Ik heb hem in mijn hart gesloten en denk altijd aan mijn hem. (Zijn kleindochter Carina)
Carina Grapendaal
06-10-20
Jan Twisk was een vriend van mijn vader Freek Wulp. Ik heb het hele verhaal uitgezocht wat er precies is gebeurd in Indonesië toen. Heb gelukkig nog dienstkameraden van hem gesproken die samen met hem diende in Indonesië toen. Het hele verhaal komt in het 3e deel van Castricum en Bakkum in de 2e wereldoorlog van John Heideman.
Patrick Wulp
30-07-20
Ik ben de kleindochter van de zus van a.a van der kruijssen.
Ik heb wel eens van mijn familie gehoord dat hij op Loenen ligt. En zijn nu ook afgelopen zondag heen gegaan. Mijn vader zei er voor het eerst wat over, maar voor de rest is er weinig bekent over a.a van der kruijssen. Is er iemand die mij meer kan vertellen?
Sheila Snijder
27-07-20
adrianus-aloijsius-van-der-kruijssen was de broer van mijn vader (overleden in 1967)
Onlangs het boek "de ramp in de lubeckerbocht" gekocht. Daar kwam wel de naam van mijn vader in voor, die is vanuit Neuengamme door de boot van het Rode Kruis naar Zweden gebracht. Zijn broer is kort voor de bevrijding overleden.
thea schoutenvan der kruijssen
06-07-20
« 1 2 3 4 5 »