Gastenboek

« 1 2 3 4 »
adrianus-aloijsius-van-der-kruijssen was de broer van mijn vader (overleden in 1967)
Onlangs het boek "de ramp in de lubeckerbocht" gekocht. Daar kwam wel de naam van mijn vader in voor, die is vanuit Neuengamme door de boot van het Rode Kruis naar Zweden gebracht. Zijn broer is kort voor de bevrijding overleden.
thea schoutenvan der kruijssen
06 jul.
Ik ben eens zitten grasduinen op internet en was een zoektocht begonnen naar mijn Opa Cornelis Pat
die in 1939 is omgekomen bij een bombardement tijdens de bouw van een van de bunkers.
Hij woonde in Den Haag had, en moest van de Duitsers gedwongen arbeid verrichtte in IJmuiden.
Inmiddels heb ik zijn overlijdens advertentie gevonden.
M.C.Pat
01 jul.
Ik ben kleinzoon van Laurens Johannes Buller, chirurg en geneesheer directeur van het Rode Kruis ziekenhuis, die in april 1944 werd doodgeschoten in de deur van zijn huis aan de Vondellaan 22.
Mijn moeder , Iny Sluis-Buller was zijn derde kind. Zij trouwde met Age Solco Sluis uit Enkhuizen. Hij werd huisarts in Kampen en later Radioloog in Amsterdam. Zij kregen zes kinderen, vier meisjes en twee jongens. Ik ben hun oudste zoon. Ik ben huisarts geweest in Nieuwkoop en heb het eerste Hospice in ons land opgericht. Ook was ik mede oprichter en eerste voorzitter van CliniClowns. Mijn broer, Laurens Johannes (Ren) werd accountant en vervolgens ziekenhuis directeur. Zijn laatste functie was interim directeur van het Rode Kruis ziekenhuis.
Pieter Sluis
24 jun.
Mijn opa was Jacob Wijker, (gefusilleerd door de SS) getrouwd met Cornelia Geertruida Anna Kerkhoff. Zij was volgens mij een zus van de vrouw van Max David Mello.
Erna deLangen Wijker
08 jun.
Lodewijk Grapendaal was mijn overgroot opa. Ik heb hem nooit gekend, maar hij zat bij het verzet en ik weet zeker dat het een dappere man was.
Maaike Achthoven
14 may.
Dit was mijn opa. We herdenken hem nu 75 jaar later en vinden het jammer dat wij hem nooit gekend hebben.
In liefdevolle herinnering, xxxx
Jeannette Rumphorst
08 may.
Van mijn meisjesnaam heet ik Spijkerman. Ik ben de dochter van Henk Spijkerman Zijn 2 neefs , de jongens Schalk, kwamen om bij het bombardement op de Kerncentrale.
Ik zou graag in contact komen met Peter Schalk maar heb geen idee of hij nog leeft e waar hij woont.

HG Ineke Knight-Spijkerman
Ineke Knight
06 may.
Hallo.
Mijn naam is wim Strating ,ik ben de zoon van Hendrik Marinus Strating,wij kregen vanmorgen een kranten knipsel toegestuurd,waar in staat dat mijn vader ter dood veroordeeld werd.
Van dit bericht hebben wij nooit het bestaan vanaf geweten.Mijn 2 oudere zussen (zijn helaas al overleden) hebben dit ook nooit geweten . Wij weten helaas weinig wat er met hem gebeurt is,In Velsen Nrd is er een plantsoen naar hem vernoemt .Daar zijn wij trots op .Misschien is er iemand die hem gekend heeft,of nabestaande.
HG
WN Strating
Wim Stratiing
06 may.
Theodorus Dinkgreve was mijn opa....
Er is ook een straat naar hem vernoemd:
Dinkgrevelaan in Santpoort!
Zijn dochter Mia is mijn moeder .Zij is 92 jaar oud!
Angel Corbeek
05 may.
Vandaag op 4 mei herdenken we de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en oorlogssituaties en vredesmissies nadien, morgen op 5 mei vieren de #vrijheid.

“Waar we onze wil kunnen gebruiken is waar we vrijheid kunnen vinden; en de vrijheid tot denken en handelen is de grondslag van het geluk” #Epictetus

Het leven wordt achterwaarts begrepen maar moet voorwaarts worden geleefd. Nu meer dan ooit. Wij zitten opgesloten maar we zijn vrij.

https://www.linkedin.com/posts/gerardschalk1973_velsen-vrijheid-epictetus-activity-6663154716320505856-AGEh
Gerard Schalk
04 may.
« 1 2 3 4 »