Gastenboek

« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 »
Johannes IJska is mijn pake, die ik uit verhalen ken van mijn vader. Op de leeftijd van 6 jaar is zijn vader overleden. Hij zat op de mijnenveger M2, die op 13 mei 1940 bij IJmuiden zonk. De verhalen wat de aanleiding is geweest verschillen. (sabottage NSB'ers, magnetische bom van de duitsers?) Het klopt dat mijn pake bemanningsleden heeft geholpen de kant te bereiken en zelf in een draaikolk terecht kwam.
Ik lees, door E. Vermeulen op 05-06-21, in het gastenboek iets over mijn pake heeft geschreven, dit nav wat zijn vader heeft verteld. Mocht je dit nog lezen, zou je dan contact met mij willen opnemen. Alle info rondom Johan IJska is van harte welkom
Tevens lees ik een stuk van Hans van Meurs, 25-05-19, over zijn vader Antoon, die aan het roer stond van de M2. Destijds zijn verhaal heeft verteld, wat is opgenomen en het nu digitaal is. Hans het lijkt mij heel waardevol om hier kennis van te hebben, zodat steeds meer puzzelstukjes op zijn plaats vallen. Mocht je dit met mij willen delen, want het is natuurlijk een heel persoonlijke beleving van je vader, waar ik diep respect voor heb, zou je mij dan willen benaderen
Allen die mij verder kunnen helpen in de vele ontbrekende stukken rondom Johannes IJska e/o info hebben, neem ajb contact met mij op
han_278@hotmail.com
Eveneens benader ik de site van razziabeverwijk om verdere gegevens achter te laten
Hannet IJska
18 sep.
Tijdens het bombardement op de Haagse Nieuwe Alexanderkazerne op 10 mei 1940 sneuvelden onder andere Cornelis Hendricus van den Bos en Johannes Hendrik van den Bos. Beiden waren geen directe familie van elkaar maar waren wel aangetrouwd familie. De vrouw van Cornelis Hendricus van den Bos, Hendrika Neeltje van den Bos, was namelijk de zus van Johannes Hendrik van den Bos. Zij verloor tijdens dit bombardement dus zowel haar echtgenoot als haar broer die toevalligerwijs dezelfde achternaam hadden.
Hans van den Bos
27 aug.
De geschiedenis van de Uitgeester familie Nol heb ik in 2008 uitgespit. Naast hun namen moeder Rachel, zoon Abraham en Hennie hebben we kunnen plaatsen op het Joods Monument in Amsterdam. Wij zijn nu bezig om drie Stolpersteine te laten plaatsen voor het huis-naast ons. In verband hiermede nader onderzoek naar geboortedatum/plaats en overlijdensdatum/plaats waarbij ik op diverse websites kwam. Abram/Abraham was niet de broer maar de oudste ZOON van de familie die omgekomen is in Sobibor. Zie via Google Abraham Nol en zijingang arrestatie.
Klaas Boer
02 aug.
Dank voor het verslag over het leven van Bernardus van Zeelst. De generatie die met zijn verhaal leefde is overleden. Het sterven van Bernaredus van Zeelst betekende voor mijn oma: Anna Ruiter- van Zeelst. Zij is de angst en het verdriet van de oorlog nooit goed te boven gekomen.
Theo Ruiter
08 may.
Siem van Duin de broer van vader Olof van Duin is helaas niet kunnen ontsnappen aan de dood tijdens zijn verzetstrijd mijn vader gelukkig wel. Indien andere over hun strijd weten hoor ik het graag.
Roel van Duin
04 may.
Arie en Teunis Glas waren ooms van mijn moeder. Na het overlijden van beide broers zijn haar ope en oma altijd heel goed opgevangen en behandeld door de Hoogovens. Mijn moeder is altijd in de overtuiging geweest dat beide broers tijdens een treinreis naar Duitsland zijn overleden, toen zij probeerden te ontsnappen. Ik lees nu de juiste toedracht.
Lin
04 may.
Louis was mijn grootvader en Joseph (Joop) mijn vader. Ik ben erg blij dat zij niet vergeten zijn!
Willem Zwalf
21 apr.
Voor Juda Pinkhof, wiens vader en stiefmoeder, broers en zussen woonde op het adres waar ik ben opgegroeid: Merwedeplein 60 in Amsterdam. Jouw familie, Juda, heeft veel betekend. Jouw naam is genoemd, je bent niet vergeten.
Lilian Kars
10 feb.
Ik ben vergeten te vermelden datmijn oom Cornelis Gijsbertus Rietkerk in Siberië is overleden.
Cornelis, Nicolaas Rietkerk
19-12-22
Ik lees zoluist dat mijn oom Cornelis Gijsbertus in Duitsland is overleden. Ik weet niet beter dat hij door bevriezing is over leden. Ik herinner me nog dat dit door
het rode kruis aan zijn broer (mijnvader,Mathijs Rietkerk )is meegedeeld. Ik zei nog tegen mijn vader: Nu huilt u ook.
Cornelis Nicolaas Rietkerk
19-12-22
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 »