Gastenboek

« 1 2 3 4 5 6 7 8 »
Voor Juda Pinkhof, wiens vader en stiefmoeder, broers en zussen woonde op het adres waar ik ben opgegroeid: Merwedeplein 60 in Amsterdam. Jouw familie, Juda, heeft veel betekend. Jouw naam is genoemd, je bent niet vergeten.
Lilian Kars
10 feb.
Ik ben vergeten te vermelden datmijn oom Cornelis Gijsbertus Rietkerk in Siberië is overleden.
Cornelis, Nicolaas Rietkerk
19-12-22
Ik lees zoluist dat mijn oom Cornelis Gijsbertus in Duitsland is overleden. Ik weet niet beter dat hij door bevriezing is over leden. Ik herinner me nog dat dit door
het rode kruis aan zijn broer (mijnvader,Mathijs Rietkerk )is meegedeeld. Ik zei nog tegen mijn vader: Nu huilt u ook.
Cornelis Nicolaas Rietkerk
19-12-22
Salomon en Betsy de Beer-Davidson hadden 2 zonen, Hartog (Han) en Mozes (Max).
Allen zijn vermoord. De enige nabestaanden zijn via de kinderen van Han de Beer’s dochters Betty en Carry. Het verdriet over de zinloze en wrede moord op weerloze burgers met hun dromen en plannen is nog elke dag voelbaar. Het verlies voor ons en de maatschappij blijft onverteerbaar. Ze hadden nog zo veel willen en kunnen bieden. Ik ben blij met dit platform om ze te kunnen blijven herdenken want ze hebben niet eens een graf.
Fam de Beer
19-10-22
Jan van der zwaag was een broer van mijn opa otte van der zwaag
Die ook uit Friesland kwam
Van hem heb ik de verhalen over zijn broer Jan van der zwaag gehoord
Een echte verzetsheld
Jolanda van der zwaag
17-10-22
Na vele zoektochten m.b.t. 18-08-1944 waar mijn opa Jan Bogaars is omgekomen in Welschap net als Hendricus van Alphen. Kreeg ik eindelijk een tip voor uw website https://oorlogsslachtoffersijmond.nl/persoon/26/hendricus-van-alphen. Hierin staat een stukje over de gezochte datum. Ik ben zo benieuwd of er mogelijk bij iemand meer over die datum bekend is. Hoe of van wie beide heren de oproep kregen hebben om naar Welschap te gaan. Vriendelijke groeten uit Eindhoven.
Mieke Taphorn
09-10-22
Ik herdenk Jacob van der Duijn Schouten.

Als iemand meer informatie kan delen over hem houd ik mij aanbevolen
jvdds@hotmail.com
Jacob van der Duijn Schouten
19-09-22
Oorlogsslachtoffer Willem van der Zon is niet buiten op het erf vermoord maar in de woonkamer. Ik was zijn petekind en lag met mijn broer te slapen in de alkoof van de keuken. Toen we 's morgens in de kamer kwamen was er een heel lang bloedspoor van de vloerbedekking via de muur naar het plafond. Ook een chaos die achteraf getuigde van een schermutseling in de kamer. Er werd s avonds op de deur geklopt en mijn tante An zei , "Willem doe niet open " ,maar hij bleek dat toch gedaan te hebben. Bij de schermutseling is mijn vader in zijn dijbeen geschoten. 's Morgens werden wij op het erf geroepen en daar stond e kist met mijn oom erin. Vreselijk, zeg maar dag ome Willem zei mijn vader. En zo deden wij. De verzetmensen waren uit op eten en gebruikten de hun ter beschikking gestelde wapens daarvoor. Het was een ijzige tijd.
Jaap w van der veldt
Jaap W van der veldt
18-06-22
Bedankt, dat jullie dit gemaakt hebben over de oorlogsslachtoffer.
Hier mee gaat de naam van mijn vader niet verloren,
Ik vind het jammer dat ze onze familie nooit hebben uit genodigd ter wijl ze ook allemaal op de HO hebben gewerkt.
Ik heb nooit geweten dat er nog zoveel aandacht is besteed, en daar voor mijn hartelijke dan.
Frans Hofmann
05-05-22
Hallo, ik ben een kleinzoon van Theodorus Sander Hendrikse. Op uw mooie website wordt vermeld dat mijn opa in Bloemendaal gefusilleerd is, echter, zijn vrouw en kinderen is door inwoners uit Beverwijk die op een politiebureau in Amsterdam werkten, verteld dat zij mijn opa daar gezien hebben en dat hij vanaf daar afgevoerd is naar Duitsland, om niet meer terug te komen.
Ze hebben ook nooit een bericht van overlijden ontvangen, wat opzich al vreemd was, gezien dat de Duitsers heel punctueel waren. Het is en blijft een heel wazig verhaal.

Vriendelijke groet,
Rob de Bot
Velsen-Noord

om nooit meer terug te keren.
Zijn vrouw en toen nog twee kinderen, hebben ook nooit een bericht van overlijden van mijn opa ontvangen.
Rob de Bot
04-05-22
« 1 2 3 4 5 6 7 8 »