Gastenboek

« 1 2 »
Ik heb 5 jaar geleden na lang zoeken ,het massagraf en gedenkplaats te Lippendorf gevonden.
Mijn oom Gerrit Visch geb 13-12-1914 afkomstig uit Apeldoorn.
Stond daar met ruim 100 andere nederlanders op een bronzen gedenkplaat.
Hij is 9 april 1945 gestorven aan uitputting en mishandeling.
Hij zat in AEL Alpenrose Peres Lippendorf.
Via kamp Amersfoort daar heen getransporteerd.
Wie kan mij meer vertellen over mijn oom.
gert visch
21 jan.
Beste Cor,

Ik heb via mijn moeder, mevrouw Pletting-Starkenbrug, een betere foto van mijn oom Reinier Pletting
gekregen. Voor de zomer ben ik hierover benaderd of er beter fotomateriaal bestond van Reinier, dit i.v.m. de komende 75 jarige herdenking op het Weteringcircuit in Amsterdam, volgend jaar 12 maart. Naast de portretfoto gemaakt op zijn trouwdag, beschik ik tevens over foto's van de herbegrafenis op Duinrust. Graag zou ik met u hierover in contact komen.

Bedankt en groet, Ruud Pletting.
Ruud Pletting
08-10-19
Mooi website, ter nagedachtenis aan de vele oorlogsslachtoffers, Mijnenveger M2 liep op een mijn in IJmuiden, mijn Opa Antoon van Meurs stond op dat moment achter het roer, hij heeft er jaren schuldgevoelens over gehad, begin jaren 80 heeft hij dan ook het verhaal hierover bij een psychiater op een cassetteband laten zetten, ikzelf zijn kleinzoon heeft dit verhaal gedigitaliseerd ook foto materiaal heb ik van de M2, hier op deze website lees ik dat duitse vliegtuigen magnetische mijnen hebben afgeworpen, dit is hoogstwaarschijnlijk niet op waarheid berust, NSBers zaten volgens mijn opa hierachter, de M2 zou naar Engeland net vooraf stapte de commandant van boord, ik heb een schriftelijk archief gekregen van de overheid echter vreemd genoeg met zwarte stift vele gegevens doorgehaald waarom? ik zou graag de waarheid hierover na al die jaren naar boven willen hebben, wie kan mij daarbij helpen?
Hans van meurs
25-05-19
Mijn compliment voor uw site! Wel een correctie bij: Leonardus Johannes (Leen) van der Werf, oorlogsslachtoffer, geboren Voorschoten op 25 april 1902, overleden Ambon op 12 maart 1942; jaar 1943 is onjuist gebleken.
W. van der Kooij
03-05-19
In Amersfoort zijn we bezig eenduidig namen te inventariseren ( ca 37000namen)
Wellicht zijn IJmond bewoners daar heen gestuurd.
Is het mogelijk de lijst van slachtoffers digitaal op te zenden, liefst in excell
Bj de registratie indertijd werd de geboortedatum vak genoteerd, soms de woonplaats.
Steef Volp
02-04-19
Cor, na enige tijd heb ik je site weer eens bezocht en het, was en is, nog steed een gedenkwaardige site. Niets anders dan lof voor het initiatief en al het werk dat je er insteekt en ingestoken heb.. Maar ik mis wel diverse namen. o.a. mis ik de naam van Jacobus Johannes Schoorl. Deze was zonder enige aanleiding door een Duitse matroos op 2 april 1945 doodgeschoten in de Grensstraat te Beverwijk. (zie mijn boek Bromsnor tussen de Aardbeienvelden, blz. 221). In mijn ogen zeer zeker ook een slachtoffer van de oorlog.
J. van der Linden
13-01-18
Beste John, de namen van de 3 gefusilleerde mannen, Ger de Beer, Piet Ouwerkerk en Piet Roodenburgh staan op de website. Het monument heb ik toegevoegd.
Cor Bart
29-12-17
Ik mis eigenlijk de gegevens van het monumentje langs het spoor in Uitgeest ter hoogte van het stootjuk grenzend aan het land van boer Groen. Is in de richting van Castricum. Hier zijn verzetsmensen weggevoerd na een aanslag op een trein?
John Hogaarts
28-12-17
Als kleinzoon van Jan Schelvis (Jan van Emma) uit Wijk aan Zee wil ik even zeggen dat jullie website er echt toe doet.
Het een gezicht geven aan slachtoffers van die vreselijke tijd is een mooi initiatief.
Ik kom hier elke maand wel even kijken of er nog wat nieuws te lezen is.
Ben zelf ook druk met het uitzoeken van mijn opa zijn verzetstijd.
Dat is overigens erg moeilijk al komt er mondjesmaat informatie binnen druppelen.

Maar ga zo door!!
Frans Schelvis
04-09-17
Ik heb zelf de oorlog als kind meegemaakt. Ik ben geboren in Nov. 1932.Ik herinner me nog best , dat Gabriel Pais in de winter van 1941/42 bij mijn ouders Zuiderhoofdstraat 42 in Krommenie ondergedoken is. Zijn vrouw had met Duitse officieren zijn hele winkel leeggehaald.Behalve de kachel, die was te heet. Chiel is in Juni 1942 ,ondanks afraden van mijn vader, toch naar Amsterdam gegaan ,omte kijken hoe het met zijn broer en ouders ging. Daar is hij opgepakt. Doordat ik voor een kleindochter op de lagere school een lezing moet houden, ben ik bij toeval de site van Chiel tegen gekomen. Ik en mijn kinderen hebben zowel in Berlijn en de Hollandse Schouwburg steeds naar Chiel gezocht en niet naar Gabriel. Hoogachtend R.G.Nordemann tel. 075 6283392.
R.G.Nordemann
30-03-16
« 1 2 »